HABERLER>GÜNCEL
18 Ocak 2012 Çarşamba - 15:21

Gümrük müdürüne `kadın' rüşveti iddiası

İzmir'de düzenlenen gümrük operasyonunda gözaltına alınan Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B.'ye, göz yumduğu işlemler karşılığında, beş yıldızlı otellerde ve masaj salonlarında kadınlarla aşk geceleri düzenlendiği, bunun teknik takip sırasında ortaya çıktığı öne sürüldü.

Gümrük müdürüne `kadın  rüşveti iddiası

İZMİR -  N.B.'nin, gümrük müşavirliği firmaları adına polise görevliler gönderdiği, onlar için el altından mahkemelere savunmalar hazırladığı, ayrıca istediğini yapmayan personelinin de tayinini çıkardığı ileri sürüldü. Bu arada zanlılardan Z.E.'nin, rüşvet olarak cep telefonu aldığı anların ise gizli çekimle kaydedildiği ortaya çıktı.

İzmir'de gümrük operasyonu!
 
İzmir'de Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ndeki görevlilerin Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya yazdıkları mektubun ardından başlayan soruşturmada, Gümrük Başmüdürü N.B., aynı birimde müdür yardımcısı olan H.Y., Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde şube müdürü M.Ö., aynı müdürlükte memur olan Z.E., gümrük müşavirliği firması sahibi olan AK Parti İzmir İl Yöneticisi N.S.B., diğer bir gümrük müşavirliği firması sahibi İ.Ç., firma çalışanları T.D., F.Ö., Y.Ç., E.G., Ç.U., H.B. gözaltına alındı.
 
RÜŞVET İÇİN KADIN GÖNDERİLMİŞ
Gözaltındaki 12 zanlıya yönelik polisin fiziki ve teknik takibi bilirkişi raporlarına da yansıdı. Şebekenin en dikkat çeken ismi ise Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B. oldu. Gümrük müşavirlik firması sahibi olan İ.Ç.'nin, teknik takibe takılan konuşmalarında, sık sık İzmir'in Çankaya semtindeki lüks masaj salonunda ve Ankara'daki 5 yıldızlı lüks otellerde N.B. için kadınlarla aşk geceleri düzenlediğinin ortaya çıktığı öne sürüldü. Telefon kayıtlarında, N.B.'nin bir oteldeki 1202 numaralı odaya, beklediği kadın misafirinin gelmediğini söylediği İ.Ç. ile konuşmalarının ve ardından İ.Ç.'nin bu konuyla ilgili başkasıyla yaptığı telefon görüşmelerinin yer aldığı belirtildi.
 
SAVUNMA HAZIRLAYIP, TAYİN ETTİRMİŞ
N.B.'nin ayrıca geçen yıl polisin düzenlediği operasyonda, bağlantı kurduğu firmaların tonlarca cevizine el konulmasının ardından, kendisine bağlı şube müdürünü bilgi alması için Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderdiği öğrenildi. Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B'nin ayrıca, polisin operasyonları sonrasında mallarına el konulan firmalar için mahkemeye sunulmak üzere, kendi bilgisayarında savunma metinleri hazırladığı, şebeke elemanlarıyla geçinemeyen ve isteklerini yapmayan personelini de tayin ettirerek, baskı altında tuttuğu iddia edildi. Yardımcılarından birisini bu nedenle Bursa'ya tayin ettirdiği öne sürüldü.
 
RÜŞVET ANI KAMERADA
Bu arada zanlılardan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Z.E.'nin de rüşvet alırken gizlice görüntülendiği öğrenildi. Teknik takipte şebeke elemanlarının istediği doğrultuda, yurtdışından getirilen ve sağlık yönünden uygun olmayan gıda maddelerine olumlu rapor verdiği belirtilen Z.E.'nin, bunun karşılığında firma çalışanıyla gittiği bayide cep telefonu alması ve paranın da çalışan tarafından ödenmesi, polisin takibi sırasında gizlice kaydedildi.

15 GÜMRÜK ÇALIŞANININ İFADESİ ALINDI
Bu arada gözaltındaki zanlıların yanı sıra şüpheli olarak 15 Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü çalışanının da ifadesinin alındığı öğrenildi. Bu kişilerin ifade vermelerinin ardından savcının talimatıyla serbest bırakıldığı bildirildi.

KENDİ YERİNE BAŞKASINA İMZA ATTIRMIŞ
İzmir'de gözaltına alınan şüpheliler arasında yer alan gümrük müşavirliği firması sahibi N.S.B.'nin, işyerinde olmadığı zamanlarda, yerine çalışanlarının imza attığı, bunun da gümrük çalışanlarınca görmezden gelinerek işlem yapıldığı ortaya çıktı. N.S.B.'nin kendi yerine attırdığı öne sürülen bu imzaların başkasına ait olduğunun, Polis Kriminal Laboratuvarının incelemesiyle tespit edildiği öğrenildi.
İzmir Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü N.B.'nin odasına yerleştirilen gizli kameralarla da yaptıkları görüşmelerin takip edildiği öğrenildi. N.B. ile gümrük çalışanlarının, N.S.B.'nin Gaziemir ilçesindeki bir evinde de zaman zaman kadınlarla birlikte olduğu ileri sürüldü.(DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Asım Korkut 19 Ocak 2012 Perşembe 11:45

hani soruşturma gizliydi.avukatlarının ulaşamadığı bilgilere medya nasıl ulaşıyor.masumiyet karinesi nerede.ileride beraat ederse bu mağduriyetleri kim giderecek.bu haberlerle şüphelilerin aile düzenleride bozuluyor.sakın bu davranışları tasvip ettiğimi kimse düşünmesin.suçlular cezasını çeksin ama yargısız infaz olmasın.

Yorumu oyla      12      6  
hüseyin ahmetoğlu 18 Ocak 2012 Çarşamba 22:24

kamil kardeşime katılıyorum.bu insanlar arsında hakikaten çok dürüst insanlar vardır .ve bunlar malesef şu anda sorgulanıyor,çoluk çocuktan uzak.bu konuları madem bu kadar takip edilmiş şüpheleri güçlü ise ne diye günlerdir bir daha göz altında tuluyor

Yorumu oyla      12      7  
kamil 18 Ocak 2012 Çarşamba 17:30

bu soruştumanın mağdurlarını savunacak kimse yok mu aramızda. bir dikkatli baksaydınız belki bir aylık çocuğunu bırakıp hapse girecek olanlar vardır aralarında. ayıp oluyor bu abilere de el atın duyarlı izmirliler adaleti bir sizinkilere dokununca mı arıyorsunuz.

Yorumu oyla      17      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova Anadolu Lisesi'nde hırsızlık şoku!
İzmir'in en köklü eğitim kurumlarından Bornova Anadolu Lisesi'nde hırsızlık şoku yaşanıyor.
Sizin için çöp olan başkası için hazinedir!
Sosyal paylaşım ağlarında dünya çapındaki eşya değiş- tokuş grubu Freecycle'ın ...
Basın ve sosyal medyanın geçen haftaki 'en'leri
Medya Takip Merkezi, 9-15 Ocak tarihleri arasında, hem yazılı basını hem ...
 
Pilotlar 125 metre derinlikte çıkarılmayı bekliyor
Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan sonra Foça İlçesi ...
Hrant Dink davasında skandal unutkanlık!
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin ...
SGK ile ilgili merak ettiğiniz her şey bu haberde!
İşsizler, sigortasız çalışanlar; kız çocuklar; 18 yaşını geçen, okumayan ...
 
İzmir'de '10 numara' operasyonu!
İzmir'de madeni yağ üretim ruhsatı alan fabrikalarda 10 numara yağlara ...
Rus bilim adamlarının insanlık adına büyük keşfi
Rus bilimadamlarının kısa süre önce Sibirya'nın daimi donmuş toprağı altında ...
''İzmir, Avrupa'nın termal markası olacak''
EXPO 2020 yolunda "sağlık" temasıyla emin adımlarla yürüyen İzmir, hedef ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Atatürk’ten rövanşı alacaklar da…
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
Halkın gerçek gündemi sahnede!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Şimdi ne olacak?
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Dün ve Bugün Türkiye (10) 'Bak Postacı Geliyor'
Serdar DEĞİRMENCİ
Serdar DEĞİRMENCİ
Sonbahar
Dr. Hakan TARTAN
Dr. Hakan TARTAN
Başıboş canileri toplamak!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bu da geçer
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yemek kitabı değil Kültürel Miras!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Son nefeste Göztepe!
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Townç Sowyer'in maceraları
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva